Reklama

Google usunie nieużywane i zapełnione konta użytkowników

Google zmieniło swoją politykę związaną z administrowaniem kontami użytkowników. Zmiany wejdą w życie w 2021 roku, jednak warto wiedzieć, czego dotyczą.

Google rozesłało do użytkowników powiadomienia dotyczące zmiany zasad, które wejdą w życie w 2021 roku. Sprawa dotyczy takich aplikacji, jak Gmail, Dysk Google, Zdjęcia Google i pozostałych. Jeśli jesteś osobą, która posiada subskrypcję Google One - nie ma co się martwić.

Reklama

Najnowsze zmiany amerykańskiej firmy mają na celu zwolnienie miejsca dla Google, które jest obecnie zajęte przez dane jakie leżą nieużywane. Dzięki menedżerowi nieaktywnych konto, użytkownicy Google będą mogli rzucić okiem na to, co amerykańska firma uważa za nieaktywne. Google pozwoli także użytkownikowi zdecydować, które z jego kont będzie mogło zostać oznaczone jako nieaktywne, a finalnie usunięte.

Domyślne ustawienia usług Google zakładają, iż nieaktywne konta przez 24 miesiące będą usuwane. Nowe zasady wejdą w życie już od 1 czerwca 2021 roku - wtedy rozpocznie się odliczanie.

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Google

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje